Over SDD

Over Stichting Documentatiecentrum Donkerbroek

In de tweede helft van de negentiger jaren van de vorige eeuw begon de heer Anne J. van der Helm met het verzamelen van documentatie over het heden en verleden van Donkerbroek. Sinds 2003 noemde hij zijn archief het Documentatiecentrum Donkerbroek.

In de 2017 heeft de heer Van der Helm zijn gehele archief overgedragen aan de nieuw opgerichte Stichting Documentatiecentrum Donkerbroek (SDD).

Doelstelling

SDD heeft zich tot doel gesteld het bewaren, beheren, exposeren en ontsluiten van de tot nu toe verzamelde documentatie over het heden en verleden van de inwoners, bedrijven en organisaties van het dorp Donkerbroek en daarnaast het bevorderen van de belangstelling voor de geschiedenis van Donkerbroek.

Naast deze doelstelling wil SDD de komende jaren het bestaande papieren archief gaan digitaliseren en zoveel mogelijk via de website www.donkerbroek.argyf.nl ontsluiten zodat de informatie voor de komende generaties bewaard en bereikbaar blijft.

Bestuur

Het bestuur van SDD bestaat uit de volgende personen:

  • Jouke Jongsma (voorzitter)
  • Bert Rekker (secretaris)
  • Symen Timmermans (penningmeester)
  • Johannes van der Heide (bestuurslid)

Beheerder

Onze beheerder is de heer Kas Holwerda:
Telefoon: 06-55722009
Mail: holwk02@home.nl

Locatie

Het papieren archief van SDD is momenteel ondergebracht in de voormalige basisschool de Peggebult. Het archief is alleen op afspraak geopend. Indien u een vraag of verzoek ten aanzien van het archief heeft, neem dan contact op met onze beheerder.